Streekproducten

Image Hosted by ImageShack.us

Wijnen van de Kleine Schorre.

In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d'Or zijn er nu al 40.000 wijnstokken gepland. Momenteel is de wijngaard uitgegroeid tot 10 ha en is de grootste wijngaard van Nederland.

De Wijnhoeve biedt u alle mogelijkheden om te genieten van al het goede dat Zeeland te bieden heeft. Bezoek de Wijnhoeve en laat u verrassen door de zaligheden van Zeeland.

Op Schouwen D(R)uiveland, even buiten het typische Zeeuwse ringdorp Dreischor is Wijnhoeve De Kleine Schorre te vinden. Met haar authentieke zwartgeteerde schuur uit 1735 is zij één van de oudste boerderijen van Dreischor.

Naar de website

Image Hosted by ImageShack.us

Bolus Likeur

Ambachtelijke likeur met een vleugje bruine suiker en kaneel

Image Hosted by ImageShack.us

Natuurlijke vruchtensappen van de Appelaere

Na ruim 30 jaar fruitteler geweest te zijn in het mooie landelijke gebied van Zeeuws-Vlaanderen besloot Henk Tazelaar in 1995 het roer om te gooien. Hij ging zich toeleggen op het produceren van vers geperst appelsap. Dit bleek een gouden greep gezien het feit dat men zich steeds bewuster wordt van gezond eten en drinken.Samen met familie en vrienden wordt de naam “ de Appelaere “ (oud Nederlands voor appelboom) bedacht. Het handgeschreven logo en etiket wordt door Henk’s schoonzus ontworpen. Tien jaar later wordt de Perelaere aan het assortiment toegevoegd en in 2007 komt de Sinaasappelaere op de markt.Dit is ook het jaar dat dochter Janine binnen het bedrijf aan de slag gaat haar zus Carin en man Carlo volgen een jaar later.

Naar de website

Image Hosted by ImageShack.us

Mosterd van d'Hooge Molen

Hem 15,

Zierikzee.

Jams en Chutneys van kook boerderij Spennekot

Kookboerderij Spennekot uniek gelegen op Schouwen Duiveland vlakbij één van de grootste natuurgebieden in ontwikkeling in Zeeland, Plan Tureluur en ingesloten door het nationaal park De Oosterschelde.

Ook worden er vanuit de keuken producten van eigen hand direct aangeboden zoals een grote verscheidenheid aan chutneys, jams, sauzen, zoete en hartige taarten alsmede een aantal verassende andere heerlijkheden.
Onze doelstelling is het integreren van een natuurlijke en eerlijke keuken met producten uit de groentetuin en boomgaard aangevuld met streek en culinaire producten.

Image Hosted by ImageShack.us

Bieren van de Scheldebrouwerij

Eén van de weinige brouwerijen waar nog op de authentieke wijze bier wordt gebrouwen, dat wil zeggen met louter natuurlijke grondstoffen, zonder filtrage en zonder pasteurisatie. Al sinds de oprichting van de brouwerij staat de kwaliteit van het bier op de eerste plaats. Door strenge eisen te stellen aan de grondstoffen, het zeer nauwkeurige brouwproces en het vakmanschap van de brouwers is zij in staat deze unieke producten te maken.

Deze producten verdienen dan ook echt de unieke namen. De namen van de bieren zijn veelal verbonden met oude volksverhalen zoals over "De Lamme Goedzak" of over "De Dulle Griet". De brouwerij en haar bieren zijn een echt monument voor bierdrinkers.